Köret, körettel. A Krumplis tészta a magyar gasztronómia egyik igazi vadhajtása. Személy
szerint sosem rajongtam ezért a fogásért, a kihívás tehát egy szépen
tálalható élvezetes ételt konvertálni ebből a szénhidrátbombából, melyet egyébként komolyabb hedonisták kenyérrel fogyasztanak. Ezt is mindenképpen bele akartam csempészni a végső kompozicióba.
Egy
masszív "krumpli ragut" készítettem, füstölt mangalicaszalonna
kiolvasztott zsírjából. Hagyma, fokhagyma, bors, pirospaprika. Várjuk meg míg pörzsanyagok keletkeznek a raguban, ezután adjuk csak
hozzá a pirospaprikát - levéve a tűzről vagy kevés vízzel felöntve.
Olasz
tojásos tésztát készítettem érzésből, 00-ás liszttel, tojással,
sárgájával, olivaolajjal, sóval. Mivel tésztanyújtó gép árát elköltöttük
lisztre, maradt a jóöreg sodrófa (teljesen jól használható gépezet)
Közben gondolom már mindenki kitalálta hogy az ételünk valójában egy
krumplival töltött ravioli lesz.
Több változatot kipróbáltunk, végül
egy saját "szabadalmaztatott" lezárási módszer vált be legjobban,
praktika és design szempontból is. Egy pohár szélével nyomtuk össze
erősen a 2 tésztalapot majd ollóval körbevágtuk.
A raviolik közé vastagra vágott karamellizált hagymakarika és a sült paprika került. A mártás egy csirkepaprikás kenyérrel besűrített leve, kovászos uborka kockákkal tálalva. Így azért mindjárt más.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése